Al bijna 4 maanden

  1. Dit was in juni
  2. Filmpje van deze maand
  3. Related stuff

Tjonge wat vliegt die tijd. Het ene moment ben je bezig met de eerste belevenissen van een pup en zo is hij al bijna 4 maanden, helemaal zindelijk, benchproof, sociaal en leert het ene commando na het andere in no-time. Shadow is nu 14kg en een leuke, blije lab met een pittig karakter. Laat ik het zo zeggen, hij houdt van uitdaging en leren… en water!

Dit was in juni


Het opvoeden gaat opzich heel goed en soepel, maar soms moet hij even zijn positie in huis testen. Dat begint met commando’s negeren, tegen me op springen en als ik dan (natuurlijk) nog steeds niet opgeef dan gaat hij maar springen, blaffen en bijten tegelijk. Jezelf groot maken helpt dan niet meer, alleen honden-taal. Dus wegduwen dat hij op z’n rug rolt, over hem heen staan en hem laag houden. Voor een minuut stribbeld hij tegen maar dan als hij het opgeeft is hij super makkelijk en luisterd super goed. Belonen voor goed gedrag en alles is weer goed. In het begin vond ik dat wel moeilijk om echt de baas te zijn over zo’n kleintje, maar hij pushed zó ver door dat er geen andere manier is. Hij gaat de strijd aan, en dit is het antwoord. Dit zijn incidenten, over het algemeen is alles heel leuk met hem.

Zo gaat hij al mij naar visite, terrasen, duinen, open velden, bos en hij speeld leuk/uitdagend met andere honden. Zo waren we vorige week met hem naar de Soesterduinen en daar kwamen bij een groep van de grote witte poolhonden met één pup van 12 weken o.i.d. Shadow ging gelijk de baas over de pup spelen er vanuit gaande dat mini hondjes makkelijk te overheersen zijn. Eerste keer lukte hem dat, hondje rolde op z’n rug en sloop weg. Maar na een minuut kwam het hondje terug met een aanvalsplan. Toen was het heel snel Shadow die op z’n rug lag en niet meer in de buurt van het pupje kwam. Dat is wel goed voor hem als hij leert hoe honden met elkaar omgaan. Op de terugweg op de zandvlakte kwamen bij een ven met regenwater en bruine labrador van een jaar oud. Daar heeft Shadow een tijd mee gespeeld in en om het water.

Nah het gaat super goed met hem. Hij wordt groot en vindt de training leuk. Binnenkort krijgt hij een dekje voor hulp hond in opleiding, dan wordt ook voor mij de drempel laag om hem mee te nemen naar winkels e.d. Dat vind ik nog wel moeilijk die sociale dingen, zoals mensen die me aanspraken (vaak via Shadow.. is 90% van Baarn autist?) en vragen stellen. Maargoed kleine hond, kleine stapjes ?

OK genoeg tekst, tijd voor beeld.

Filmpje van deze maand

een preview voor een groter filmpje ?

[KGVID height=”480″]https://fvdm.com/wp-content/uploads/2016/08/Video_17-07-11_13_44_45.mp4[/KGVID]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *