Dierenarts

Wat een drukke week voor zoal hem als mij. We moeten allebij leren hoe alles werkt en wat elkaars grenzen en mogelijkheden zijn. Shadow kent al commando’s als zit, stop, ‘Shadow’, ‘kom maar’. Ook zonder beloning. Eén van de trainings spelletjes is verstoppertje. Ik moet me dan ongezien ergens verstoppen, heel stil blijven zitten en zijn naam roepen. Zolang ik niet beweeg kan hij me bijna niet zien. Dat begint heel eenvoudig en dichtbij en dat wordt dan steeds moeilijker. De eerste twee of drie keer kwam hij direct maar liep me zo voorbij tot ik hem weer riep. Maar sindsdien heeft hij het door en vindt me in no-time. Als hij niets vermoedend binnen is en ik verstop me achter een struik diep in de tuin dan hoef ik maar twee keer zijn naam te roepen en hij vind me. De eerste keer om zijn aandacht te richten en de tweede keer om mij te lokaliseren.

Hij is een actieve hond die het leuk vind om te leren en stapelgek is op water! Ik was wat planten water aan het geven met de sproeier en hij kreeg een straaltje op z’n kop. In plaats van te schrikken springt hij kwispelend achter de grote straal aan waardoor hij dus drijfnat werd. Sindsdien grijpt hij elke kans om nat te worden, van liggen bovenop de fontein tot stampen in de drinkbak. Hij is nu ook begonnen met vanalles te verzamelen naar de bench of een speciale plek in de tuin. Daar je vind dan takken, paaltjes, grote bladeren, bestek. Alles wat hem boeid. Soms probeerd hij dan ook onmogelijke dingen mee te nemen zoals de tuinslang of mensen.. We hebben hem nu ook een paar keer buiten uitgelaten. Hij snuffelt alleen nog maar en doet zijn behoefte thuis op de deurmat.

Vrijdag was het dan zover dat hij naar de dierenarts moest voor zijn puppy-apk. Bij het zoeken naar een geschikte dierenarts ben ik niet afgegaan op lokale bekendheid enzo. Dat vind ik altijd zo’n onzin. Als de buren de kat naar Jantje brengen waarom zou ik dat ook moeten doen? Al dat populaire gedoe.. Ik had een dierenkliniek gevonden op loopafstand van huis: Rosenthal. De site zag wel aardig uit en inhoudelijk ook wel. Mid-30, recent van opleiding, Drs blabla. Klinkt goed, gebeld, afspraak gemaakt en vrijdag met Shadow daarheen. Bij binnenkomst was het wat rommelig wbt mensen, dan heb ik al gauw vluchtneigingen maar ik was daar voor Shadow dus heb me er overheen gezet. Een vrouw naar ik vermoed de leidinggevende was een gesprek met klanten aan het afronden over een hond die zij gecastereerd heeft en ‘mocht het mis zijn gegaan dan is het haar schult’. Wtf, een dierenarts die niet zeker is of een casteratie is geslaagd? Nah ja ik wist het hele verhaal niet dus heb het verder genegeerd. Nou goed na nog wat vaagheid stonden we eindelijk in een behandelruimte en tijd voor de sociale annoyances zoals hand geven terwijl ik een pup vasthield, ik stel me voor en zij niet. Er hing daar een erg scherpe lucht. Misschien iets desinfecterends, maar zo erg dat mijn ogen brandden. Ik zet Shadow dan maar op de behandeltafel en zij begint hem gelijk te voeren met iets brood/beschuit achtigs. Okayy.. het eerste wat ze doet is voelen of hij is ingedaald. Eén bal wel andere niet. Gaande weg vertellen we dat hij getraind wordt als auti hond en van haar kant volgt het tweede level social annoyances “niet te zien aan je, iedereen heeft wel iets autistisch, geen zorgen, gaat wel over”. Right, autisme gaat wel over haha. Hou je bij je eigen werk dacht ik. En toen kwam het onderwerp voeding. Okay ze heeft toch nog iets menselijks, ze is benieuwd of Shadow wel goed gevoed wordt. We noemen het Prins puppy voer van de fokker, de Royal Canin treats van de trainer en dat we heel langzaam mengen van Prins naar Royal Canin. Op gegeven moment is het puppy voer op dus moeten we toch over. Gelijk komt de mededeling dat zij ook Royal Canin leveren en we kunnen zo’n proef pakket meekrijgen…

Oh tussendoor kwam nog een ‘assistent’ oid binnen en gingen ze discussieren of Shadow nu 8 of 9 weken oud is. Sloeg echt nergens op, kan je gewoon uitrekenen. Aan het begin van de discussie moch hij niet eerder dan 9 weken ingeënt worden, halverwege kreeg de assistent opdracht inenting voor te bereiden en op het laatst wist niemand meer waar het over ging.

Nou goed wat gedoe later stonden we bij de balie te wachten op whatever. Ik wachtte op duidelijkheid en zij vlogen rond als een wespenest. Er werd een klein doosje Royal Canin puppy pakket van een schap gehaald, gelijk maakte ze het open en haalde de inhoud eruit. Voor haar net zo teleurstellend als voor ons. Iedereen hoopte op gratis voer maar het bleken wat boekjes en een riem te zijn, die ze dan maar aan de halsband van Shadow klikte. Dat is best aso zo in de personal space (ik hield hem vast). En hij heeft al een riem. Als ze het had gevraagd was het misschien ok. Verder met voer, ze noemde nog andere dingen waarvan ook een sample pakket op de balie stond. Dat zou ook een heel goed merk zijn, dus of we die ook mee willen? Eh nee, ik ga Shadow niet 3 soorten voer geven! Maar ze bleek ook 25kg zakken Royal Canin te hebben en zelfs een echte Royal Canin voer ton. Dat ging ze dan maar even halen ‘om te laten zien’. Okay, dus zij naar het magazijn en komt terug met 25 kilo hondenbrokken meeslepend. Echt zoiets moet je filmen. Nou dat was dan een zak hondenvoer, leuk :D Helemaal als je je bedenkt dat direct achter ons (naast de balie) een hele stapel met die zakken staat. Next, de voer ton. Die ging ze ook ophalen en toen tja hoe maak je nu een ton open… ‘klik’ oh zo dus en dan heb je een smalle klep. Vraagt ze waar dat voor is. Kortom ze heeft geen idee wat ze verkoopt. Shadow is nog een pup dus adult voer hoeft nog niet en we willen de 25 kg zak niet kopen, dat moet je blijkbaar minimaal 3x zeggen anders wordt het gewoon door je strot gedouwd. “Zijn er nog vragen?” Jep, ik had een lijstje gemaakt en stel ze aan haar. Elke vraag wordt zo kort en vaag beantwoord dat het alleenmaar onduidelijker is geworden. Ineens trekt ze het briefje uit mijn hand, bekijkt het en geeft het terug. Huh? Ondertussen snauwt ze het personeel af over een telefoon die niet word opgenomen. En dan tijdens het gesprek verdwijnd mevrouw in het magazijn en komt omgekleed terug. Schreeuwd nog wat en zegt dat ze snel weg moet naar verkeerd begrepen afspraak en ze loopt de straat op. Weg. En dan, het overgebleven personeel weet ook geen raad met de situatie en we krijgen tóch het 3e voer pakket mee (met dvd over.. voer! jep) en ze willen de voerzak nog een keer pushen en weer geweigerd dus dan krijg je de ton ook niet. “Nou tot ziens” eh betalen? Shadows paspoort terug? “Ja daar” wijst naar betaal ding. En snel weg daar.

Het geheel had iets van Jiskefet in dat bejaardenhuis met de gestoorde hoofdzuster en de stagaire die alles goed wil doen maar steeds afgesnauwd word.

Dusss dat was mijn ervaring met een dierenarts. Het draaid dus niet om het dier maar puur en alleen cash binnen harken. Ben nu vrij ‘anti’ geworden, maar ja Shadow moet toch wel een dierenarts hebben. Maargoed, woensdag gaat hij naar een dierenarts waarvan mijn moeder denkt dat ze heel goed zijn. Ben benieuwd.

Related stuff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *