Groot maatje

Shadow is nog wel pupachtig maar meer een eigenwijze puber met veel energie en speelsheid. Alles is leuk en moet nodig achterna gerend worden. Je ziet wel al zijn omgang met honden veranderen. Bij retrievers is het een en al lol, maar bij andere honden is hij meer aan het uitdagen en uitproberen terwijl zij hem negeren.

Wat betreft training en intelligentie gaat het snel. Ik heb hem al een paar keer buiten het commando ‘zoek deur’ gegeven waarop hij me naar een open plek of uitgang brengt. Hij snapt daarbij ook dat hij mij ergens moet brengen en houdt er rekening mee dat ik niet dwars door struiken kan gaan. Hij leidt me om de struik heen en bij elke bocht wacht hij op me. Heel mooi om te ervaren. Verder is hij nu oriëntatie aan het leren, dus links, rechts, rechtdoor, terug, etc. Ook kan Shadow al op commando traplopen op de juiste manier, dus elke poot slaat een tree over. Hij kan gaan zitten op de trap en omkeren.

Ik neem hem nog niet overal mee naartoe, soms vraagt het opletten en corrigeren van Shadow te veel van me waardoor het doel van dat moment niet aan bod komt. Maar in principe gaat hij altijd mee. Hij slaapt in mijn kamer en maakt me ‘s ochtends wakker. Shadow is mijn maatje en met hem doe ik dingen die ik anders nooit zou doen. Zoals elke dag naar buiten gaan, naar winkels, ik spreek mensen tijdens het uitlaten. Mijn wereld word groter met hem.

Related stuff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *