Half jaar oud

 En zo is Shadow ineens een half jaar oud. Je ziet hem met de dag groeien, aan alle kanten schuiven poten uit en alles wat hij zo goed heeft geleerd is hij zomaar vergeten. Hij is even ziek geweest, vermoedelijk na dat hij heeft gezwommen in stilstaand regenwater. Maar nu is hij weer helemaal zichzelf. Gek op botten, sleutels, schoenen, vaatdoekjes, en rennen, rennen, rennen. Wat een drukte maker.

Met trainen gaat ook super goed. Hij kent nu commando’s als ‘zoek bot’, ‘zoek stok’ en ‘zoek deur’ en begrijpt het concept ook. Het hoeft niet steeds dezelfde deur te zijn, op dezelfde plek en dat hij gewoon een standaard procedure afwerkt. Hij gaat echt opzoek naar een uitgang en brengt mij daarheen. Dat is voor mij een van de belangrijkste commando’s. Als ik straks met hem in een onrustige omgeving ben (vol station) dan raak ik het overzicht kwijt en hoef ik alleen ‘zoek deur’ tegen Shadow te zeggen, en hij helpt me naar de uitgang.

22nmiddels heeft hij ook zijn hesje van SAAC waarop staat ‘in training’ en ‘niet aaien’. Toen hij nog zonder hesje meeging naar winkels enzo was dat echt een groot probleem, 9 van 10 mensen die langslopen zoeken contact met Shadow en zien mij niet eens staan. Veel aaien hem zelfs zonder dat eerst te vragen. Zeer irritant als ik hem juist nét wil belonen als hij geduldig naast me gaat zitten. Nu is dat voorbij. Mensen die hem willen gaan aaien corrigeren zich zodra ze het hesje zien en de rest kijkt wel maar houden afstand. Het gaat zelfs zó ver dat bij de kassa er ruimte om mij heen gehouden wordt!! Ideaal.

Related stuff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *